SYNTRA Midden-Vlaanderen leidt werkzoekenden op tot vrachtwagenchauffeur

SYNTRA Midden-Vlaanderen, Randstad Transport en VDAB slaan de handen in elkaar om gemotiveerde werkzoekenden op te leiden tot professioneel chauffeur met rijbewijs C / CE. Ze doen dit via een Individuele Beroepsopleiding waarbij kandidaat-chauffeurs gedurende gemiddeld 13 weken opgeleid worden.

Ter compensatie van de kilometerheffing besliste de Vlaamse Regering om extra middelen in te zetten in het opleiden van werkzoekenden tot vrachtwagenbestuurder om zo de instroom in het beroep te verhogen. Want de job van vrachtwagenchauffeur is nog steeds een nijpend knelpuntberoep. Tijdens het traject verwerft de kandidaat-chauffeur de theorie door intensieve zelfstudie en volgt hij/zij rijlessen via een externe rijschool. Daarnaast wordt er een interne opleiding georganiseerd op de werkvloer van het bedrijf. Zo heeft het bedrijf na het IBO-traject er een vaste werknemer bij die gekneed is op maat van hun organisatie. Dat het systeem loont blijkt uit de cijfers. SYNTRA Midden-Vlaanderen heeft sinds de start van IBO-project in 2017 43 kandidaat-chauffeurs aan een job in de transportsector geholpen. Daarnaast zijn er nog 35 IBO-trajecten lopende.

Meer weten?
Op dinsdag 11 juni organiseert SYNTRA Midden-Vlaanderen, VDAB en Randstad Transport een infodag voor kandidaat-chauffeurs en bedrijven en worden ook de cijfers verder toegelicht. Fons Leroy geeft tekst en uitleg over de knelpuntfuncties binnen transport en logistiek en er komen verschillende testimonials uit de praktijk aan bod. Surf voor meer info naar www.ikzoekeenvrachtwagenchauffeur.be.