Maak werk van je zaak

Sluit je bedrijf, word je bedreigd door ontslag, ben je werkzoekend of deeltijds werkend? Maak je droom nu waar en start je eigen zaak! SYNTRA, VDAB en ESF slaan de handen in elkaar om jouw zaak een optimale start te geven. Zo krijg je de kans om het noodzakelijke attest bedrijfsbeheer te halen, je eigen businessplan op te stellen, aan je ondernemerscompetenties te werken,… Dit is de uitgelezen kans voor jou!

Je woont in Vlaanderen en:

  • Je bent niet-werkende werkzoekende
  • Je werkt deeltijds
  • Je wordt bedreigd door collectief ontslag of sluiting van de onderneming
  • Je bent tijdelijk werkloos
  • Je bent ontslagen omwille van economische redenen en zit in je opzegperiode
  • Je volgt outplacement
  • Je neemt deel aan een tewerkstellingsprogramma
  • Je doet tijdelijk of interim werk
  • Je krijgt een uitkering van het ziekenfonds en bereidt je voor om terug aan de slag te gaan

Wat kan je verwachten?

Neem contact op met je VDAB-consulent

Bespreek je plannen voor je eigen zaak met je plaatselijke VDAB-consulent. Maak een afspraak op het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag tussen 8u en 19u). Bij een positieve beoordeling van je ondernemersidee en –plannen, schrijft deze jou in voor een collectieve infosessie bij SYNTRA. Bezoek de VDAB website voor meer info

Collectieve infosessie bij SYNTRA

In groep wordt het verloop van het traject verduidelijkt, je krijgt een overzicht van de verschillende stappen en de mogelijkheden van de menukaart “Maak werk van je zaak”. Indien je interesse hebt om in het traject te stappen maak je een afspraak voor een individueel intakegesprek of word je doorverwezen naar een Starterslabo.

Individueel intakegesprek

In dit persoonlijk gesprek bespreek je jouw eigen plan met een startersadviseur van SYNTRA. Je ondernemersidee wordt verder besproken en beoordeeld aan de hand van je persoonlijke intake-fiche. Indien dit positief is, kan je starten met de oriënteringsfase.

Oriënteringsfase

In deze fase van maximum 6 maanden zorg je dat je beschikt over het attest bedrijfsbeheer en een goed uitgewerkt, haalbaar businessplan. Je kan hiervoor gebruiken maken van de menukaart “Maak werk van je zaak”. Hiervoor heb je een opleidingsbudget ter beschikking. Verder wordt er aandacht gespendeerd aan je persoonlijk ontwikkelingsplan zodat je je ondernemerscompetenties kan bijschaven.

Begeleidingsfase

In de laatste fase doe je de eigenlijke voorbereiding van de opstart van je zaak. Je krijgt nog veel nuttige tips en tricks mee. Ook hier kan je gebruik maken van de menukaart “Maak werk van je zaak” en je opleidingsbudget. Deze fase van maximum 6 maanden bereidt je voor op de aanvraag van je ondernemersnummer en dus de start van je eigen zaak.

Heb je interesse of wens je meer informatie?

Neem contact op met je plaatselijke VDAB-consulent
MWZ_Logo (002)